Family holiday home VHRS / Broides architectes


Family holiday home VHRS / Broides architectes

© Amit Géron© Amit Géron© Amit Géron© Amit Géron+ 16

© Amit Géron
© Amit Géron

Text description provided by the architects. The two-level house is located in the center of the land, so that each level has a spacious courtyard. A decorative swimming pool reveals a cascading facade towards the entrance to the land and is surrounded by an access ramp leading to the upper level of the house. The experience of entering the house is accompanied by the murmur of water and the shadows of a weeping willow tree growing from the pool. The exterior entrance foyer functions as a porch that overlooks the front garden and out to a patio that connects the two levels of the house and allows views between its different parts. An impressive iron and wooden staircase runs along the patio.

© Amit Géron
© Amit Géron
Plans
Plans
© Amit Géron
© Amit Géron

Four main bedrooms are located on the upper level of the house. Each of the two bedrooms has a private fireplace separated by a sliding frosted acid glass door. In the center of the first floor, a family lounge area benefits from a balcony overlooking the courtyard and the swimming pool on the lower level.

© Amit Géron
© Amit Géron

On the lower level, the staircase leads to a living room where a fireplace hangs from the ceiling and its fireplace heats the family room located on the upper level. On the other wing of this level a spacious kitchen and a dining room are located next to each other. Behind them, a rear service area was hidden. The living room and kitchen embrace a covered outdoor seating area with a fireplace and a dining area.

© Amit Géron
© Amit Géron

A fifteen meter long swimming pool in the backyard can be fully shaded by a dynamic horizontal and vertical awning. Access is directly from the courtyard to the service area, including the changing rooms and toilets for pool users, without having to cross the house. An access ramp separates the entrance level of the hotel and the level of the swimming pool. The patio is vilified from the center of the ramp and offers a glimpse towards the different levels of the house.

© Amit Géron
© Amit Géron

The layout of the house is geometrically simple and resembles two cubes of white plaster which are separated by the central patio. The main entrance wall has been covered with a collection of rough stones in shades of grayish sand and is lit by a skylight which emphasizes and enhances the three-dimensional depth of the material. The siding extends the additional walls of the house, between the large windows, and enters the interior space of the main living room. The living level is covered with parquet flooring, and the reception level and outdoor areas are paved with Bluestone tiles. The interior walls are white as a gallery as a background for the various works of art.

© Amit Géron
© Amit Géron


About Brad S. Fulton

Check Also

Related Designs – Lakeville Vacation Home Floor Plan Ornately Crafted Style

The Lakeville house plan is a great option for families looking to downsize their year-round …

Leave a Reply

Your email address will not be published.